Więc mam taką prośbę do was czy moglibyście mi doradzić. ponieważ planuje kupić sobie dysk przenośny 320-500GB (mniej więcej). Może ktoś z was ma i wie jaka firma będzie lepsza które są wydajniejsze cy coś bo ja nie mam zielonego pojęcia. Patrzyłem na allegro ale jak zobaczyłem ile tego tam jest to nie wiedziałem jak patrzeć. Jak możecie to podajcie jakieś ciekawe oferty warunek jest cena do 250zł (bez przesyłki). W środę idę do Siebie na miasto popatrzeć co jest w sklepach, może będzie coś lepszego i tańszego niż gdzie indziej
Ja mam samsunga i jestem zadowolony, ale ma jedną wadę jest klocem, ciężki i jest pod prąd. A dysk ma być przenośny wiec mały, lekki i tylko pod USB. Ja polecam Ci :
ja powiem tak - przez kilkanascie lat mojego kontaktu z roznego rodzaju dyskami moge powiedziec ze:
- seagate wymiata wsrod dyskow twardych; mam jeszcze starego seagate'a ktory ma 13 lat i chodzi bez zarzutu, mimo ze to dziadek; przez 2-3 lata mialem 300GB seagate'a; kupilem kieszen naprad i niestety niezgodze sie z reconem - nie znalazlem dysku i tak gigantycznej pojemnosci zeby chodzil bez pradu; lepiej wziac kieszen na zasilanie zewnetrzne bo jak trafisz na kompa ze slabym napieciem na USB to guzik uruchomisz a nie dysk przenosny; na zasilanie z USB dobre sa dyski do 100GB;
- samsung wg mnie drugie miejsce bo ogolnie ma dyski ok, ale mialem kilka dyskow ktore padly i czesc, i to nie tylko na moim kompie;
reszty marek nie testowalem, a to i tak nie jest producent dysku, tylko oplaca on to ze na dysky jest jego etykietka - moglbym sie tu rozwodzic o roznych firmach kto co od kogo ciagnie, ale to nie temat na to;
moja rada - kupujesz cokolwiek to patrz czym dana firma sie zajmuje i jak dlugo sie tym zajmuje i czy wszystkie komponenty, albo wiekszosc z nich robi sama; mniejsze problemy przy ewentualnej reklamacji; ja osobiscie polecam seagate'a bo przez kilkanascie lat nie zawiodl mnie ani jeden;
_________________ Grzeczni chlopcy zawsze koncza ostatni
adas22
Wersja CS: NONSTEAM